divendres, 13 de març del 2009

Un dia d’aquests qualsevol

6:50 sona el despertador. Em llanço des del catre de dalt. Comença el dia. Em vesteixo mirant la mar a través de l’ull de bou. Dues cobertes més dalt, vaig al lavabo de “SENORITAS”. Berenar anglo-filipi-mediterrani. Amb la sonda, els col·legues que curren de vespre han trobat les zones per calar el patí epi-bentònic. Diuen que hi ha un parell de vaixells enfonsats.


7:30 Comença la feina. Vestits com el “capitán Pescanova” esperem el primer patí: Uns 20 Kg de material variat per triar. Marcar la pesca, fer una foto, pesar, fer mostres. Ups, un bitxet! Ups, un altre bitxet. Afortunadament es mouen i és més fàcil distingir-los del sediment. Fa sol i la Tramontana ja no bufa, què bé! Pel pinganillo, qualcú diu “llançam l’ojete” (com carinyosament deim a la càmara submarina fixa). Cap al laboratori, a gravar les imatges. El fons té molt bona pinta. De nou a triar. Acaba la càmara, aturem la gravació. Ara tirarem la draga. Feim la faunística, mesurem els quatre peixos que surten. Puja la draga. Naveguem fins a la següent estació. Feim un ROV. No hi ha cap vaixell enfonsat, però sí fons coral·ligen i una xarxa que qualque bou ha perdut. Tirem l’ojete. Molta corrent. Naveguem fins a la següent estació, arribem en 10 minuts. Un altre patí. Un altre ojete, una draga, un CTD.


11:30 primer torn a dinar! La feina està quasi llesta. Feim un altre ojete. Ostres, com pesa! Espero que no es quedi al fons...

12:00 Segon torn a dinar! Sopa de llenties. Carn de porc arrebossada. Rollito de primavera. I els complements habituals: arròs, patates, ensalada. Fruita i gelatina de mango de postres.


12:30 Nova estació: patí, ojete i draga. Marcar la pesca, fer una foto, pesar, fer mostres, gravar video...Canviem d’estació. Feim un altre ROV. En un forat, un serrà ens saluda. Una altra draga.

Naveguem una altra estona. Un altre patí, un ojete i una nova draga.

Més patins, més dragues, més vídeos, més mostres, més bitxets, més gravacions,...


17:30 primer torn a sopar! Els que quedem, acabem de recollir i fer net el (poc) peix que ens ha sortit. 18:00 segon torn a sopar! Fideus filipins, hamburgueses, patates, ensalada, fruita i un postre extrany, molt extrany... I amb tota la feina feta i llesta: 5 patins, 8 vídeos, 2 ROVs, 1 CTD i 6 dragues.


19:00 Dutxeta al lavabo de “SENORITAS”. Fer quatre fotos. Acabar quatre coses pendents d’aquí, revisar altres feines de terra. Una xerradeta, unes rialles per matar el temps, tal vegada una peli, teràpia de rodolits, una xerrada sobre unicornis...


23:00. Hora de descansar. La llum de la lluna es reflecteix a la mar i entra pels ulls de bou del camarot. Escolto música amb en Blauet fins que les cançons se’m dilueixen al cervell. Hora d’aturar-lo. Hora de dormir. Demà serà un altre dia. Més patins, més videos, més ROVs, més CTDs, més dragues... més mar illenca!