dimecres, 1 de setembre del 2010

De concert... amb Jorge Drexler

Gaudir d’un concert al Castell de Bellver, un vespre d’estiu és una de les experiències més recomanables que ens pot deparar un estiu.

Encara no me puc explicar com és que no hi havia anat mai allà a un concert. No serà per falta d’ofertes, perquè els concerts allà són, si no abundants, sí almenys freqüents.

Així que l’altre dia vaig gaudir, per primera vegada, d’un concert al Castell de Bellver. I vaig gaudir, per primera vegada, d’un concert de Jorge Drexler.

El concert, malgrat els problemes tècnics o precisament per aquests, va ser fantàstic. Només funcionava el micròfon del cantant i, una mica, del baix. Però ni guitarres elèctriques, ni teclats, ni ordinadors amb músiques enllaunades varen poder fer acte de presència. Ni se lis va enyorar. Els aplaudiments d’acompanyament varen haver de ser substituïts pel xisclar dels dits i els instrumentistes d’aire havien de fer un esforç per no sobresortir massa per damunt la resta de companys. Però, per damunt de tot, el major goig va ser veure a uns grans professionals fent un treball magnífic malgrat les dificultats amb unes cares de felicitats que eren de poema. Somriures i mirades còmplices entre els músics varen ser la tònica habitual del vespre i això, inevitablement, s’aferrà a un públic entregat i gaudidor.

Nota personal per l’estiu que ve: anar a més concerts al Castell de Bellver. Màgic, sense dubte.