dijous, 16 de setembre del 2010

Ombres i llums científiques

Estimada Sra. Illenca:

Gràcies per enviar el seu manuscrit a La-Nostra-Revista-Científica-Súper-Molona. Em sap molt de greu, però no puc acceptar el seu manuscrit per publicar-lo i l’he de retornar sense revisar. El manuscrit és d’un àmbit massa restringit per La-Nostra-Revista-Científica-Súper-Molona. Pensem que el seu manuscrit aniria millor a una revista més especialitzada.

Reben molts més manuscrits dels que poden publicar així que hem de concentrar els nostres esforços en aquells manuscrits que poden atreure a uns lectors més amplis i internacionals. Per tal d’estalviar el temps als nostres revisors i per permetre que els manuscrits puguin ser enviats més ràpidament a una revista més apropiada, els manuscrits que no arriben als nostres criteris de prioritat són rebutjats sense una revisió formal. Això no implica cap judici sobre la qualitat del seu article.

Gràcies per considerar La-Nostra-Revista-Científica-Súper-Molona.

Atentament,

Sócun Pedant
L’Editor-Amb-El-Cap-Més-Gros


Això és una traducció lliure d’un e-mail que vaig rebre ahir. Pels profans, això és lo que l’Editor-Amb-El-Cap-Més-Gros volia dir:

Estimada Sra. Illenca:

Gràcies per enviar el seu manuscrit a La-Nostra-Revista-Científica-Súper-Molona. Em sap molt de greu, però n’hi m’ho he llegit perquè presenta alguns problemes i no és digne de la gran diversitat de lectors de La-Nostra-Revista-Científica-Súper-Molona. No ha inclòs les paraules “canvi climàtic” al títol, vostè prové d’un país petit i sense tradició científica i el seu manuscrit tracta de les caniques quadrades, quan La-Nostra-Revista-Científica-Súper-Molona és sobre caniques en general.

Com comprendrà, no podem arriscar-nos a llegir-lo, no sigui cosa que realment ens interessi i haguem de publicar-lo a La-Nostra-Revista-Científica-Súper-Molona. En realitat, no sabem si és bo o dolent, però no ens agraden les caniques quadrades, només ens agraden les caniques vermelles. I el canvi climàtic. I no sabem on està el Mar Mediterrani (segur que no és un llac?).

Gràcies per considerar La-Nostra-Revista-Científica-Súper-Molona, però no ens emprenyi més amb històries absurdes de caniques quadrades a la seva mar illenca diminuta, que tenim molta feina.

Au,

Sócun Pedant
L’Editor-Amb-El-Cap-Més-Gros


La foto, ombres i llums. Com la ciència mateixa. Fins aquí, les ombres. A partí d'aquí, la lluminositat científica.